Mëso Të Duash Veten Tënde

Shumë kohë më parë Zoti m’u shfaq duke thënë: “Po, të kam dashur me një dashuri të përjetshme; prandaj të kam tërhequr me dashamirësi. JEREMIA 31:3

Shumë njerëz nuk e pëlqejnë veten e tyre. Ata janë shumë kritikues ndaj vetes, e refuzojnë veten e tyre dhe madje e urrejnë atë. Bibla na mëson që të mos jemi egoistë dhe të përqendruar vetëm tek vetja, por nuk na udhëzon kurrë të mos e duam veten tonë në një mënyrë të balancuar. Unë gjithmonë them, “Mos u dashuro me veten, por duaje veten tënde.” Nëse nuk e do veten tënde, do të jesh i mjerë sepse ti je gjithmonë me veten tënde. Ti je i vetmi person nga i cili nuk do të largohesh kurrë për asnjë sekondë të jetës tënde.

Një herë dëgjova një grua të re t’i kërkonte një pastori të lutej për të, sepse e urrente veten. Ai e shikoi atë dhe bëri një hap prapa në ankth. Ai tha shumë qartë: “Kush mendoni se je për të urryer veten pasi Perëndia dërgoi Birin e Tij të vetëm për të vuajtur kaq tmerrësisht dhe për të vdekur në vendin tënd? Nëse Perëndia të ka dashur aq shumë, sigurisht që mund ta duash veten.”

Deklarata e tij i hapi sytë nga gabimi që po bënte dhe ajo filloi ud- hëtimin e saj për të mësuar të donte dhe të pranonte veten. Të inkurajoj të bësh të njëjtën gjë. Bëj një hap besimi dhe thuaj: “E dua veten me dashurinë e Perëndisë. Unë e pranoj veten.”

Ndërsa fillon ta shohësh veten siç të sheh Perëndia, i gjithë qëndrimi dhe prirja jote do të ndryshojnë. Do të bëhesh një person më pozitiv dhe më i sigurt dhe do të fillosh ta shijosh jetën tënde shumë më tepër.


Për shkak se Perëndia të do ty, ti mund ta duash veten.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon