Zoti Na Do Mjaftueshëm Sa Të Na Ndryshojë

Zoti Na Do Mjaftueshëm Sa Të Na Ndryshojë

Po kush do të mund të durojë ditën e ardhjes së tij? Kush do të mund të qëndrojë më këmbë ditën kur ai do të shfaqet? Ai është si zjarri i shkrirësit, si soda e larësve. (MALAKIA 3:2)

Perëndia përdor zjarrin e Tij rafinues për të na ndryshuar dhe për të na bërë njerëzit që Ai dëshiron që ne të jemi. E kuptoj që nuk është e lehtë të ndryshosh. Unë kam studiuar Fjalën e Perëndisë për më shumë se tridhjetë vjet dhe ende duhet të punoj në shumë gjëra dhe të lejoj Perëndinë të më ndryshojë në mënyra të caktuara. Nuk jam ende aty ku duhet të jem, por falënderoj Zotin që nuk jam aty ku kam qenë.

Nëse bëhemi kokëfortë ose nuk dëshirojmë të pendohemi kur zjarri rafinues i Perëndisë vjen për të zbuluar një sjellje që duhet ndryshuar tek ne, atëherë dashuria bëhet kokëfortë. Më lejoni të shpjegohem. Ne e dimë se Perëndia është dashuri dhe Ai është një Perëndi xheloz. Ai nuk dëshiron që asgjë te ne të zërë vendin që i përket. Dhe dashuria, vetë Perëndia, do të jetë mjaft xheloz dhe kokëfortë sa të qëndrojë me ne derisa Ai të arrijë rrugën e Tij. Dashuria (Perëndia) do të na tregojë gjëra që nuk duam t’i shohim në mënyrë që të na ndihmojë të jemi çfarë duhet të jemi.

Zjarri gllabëron të gjitha papastërtitë dhe lë gjithçka që mbetet e ndezur për lavdinë e Perëndisë. Shumë nga Joyce Meyer-i i vjetër është djegur në zjarrin rafinues të Zotit gjatë viteve. Sigurisht që nuk ka qenë e lehtë, por definitivisht ia ka vlejtur.

Zjarri rafinues i Perëndisë mund të vijë tek ju në mënyra të ndryshme. Ju mund të keni një shtytje në zemrën tuaj për të mos bërë diçka dhe të filloni të bëni diçka tjetër; ju mund të ndiheni të bindur ndërsa Ai ju flet nëpërmjet Fjalës së Tij; ose mund të dëgjoni nga Fryma e Tij drejtpërdrejt në frymën tuaj. Sido që të vijë, Perëndia do të sjellë zjarrin e Tij rafinues në jetën tuaj. Kur të vijë, mos i rezistoni, por i besoni Perëndisë dhe lëreni zjarrin të punojë.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Perëndia po të ndryshon ty çdo ditë dhe sot ti je më mirë se sa ishe dje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon