Nën Kontrollin i Perëndisë

Nën Kontrollin i Perëndisë

Zoti të varfëron dhe të pasuron, ai të ul dhe ai të lartëson. 1 SAMUELIT 2:7

Është e rëndësishme të mbani mend se Zoti mund të ulë një person dhe të ngrejë lart një tjetër. Një shembull është në jetën e Esterit Zoti e ngriti atë nga errësira për t’u bërë mbretëresha e të gjithë vendit. I dha asaj favor me të gjithë ata që takonte, përfshirë mbretin, sepse ajo kishte gjetur hir te Perëndia.

Esteri e mori atë favor për të shpëtuar veten dhe popullin e saj, judenjtë, nga vrasja nga Hamani i lig, i cili do t’i shkatërronte. Ajo mund të ketë pasur frikë të shkonte te mbreti dhe t’i kërkonte atij të ndërhynte, sepse kjo mund t’i kushtonte shumë jetën, por ajo e bëri sepse ia besoi jetën Perëndisë.

Çfarëdo situate të vijë në jetën tënde, edhe nëse ngacmohesh, persekutohesh, ose diskriminohesh, apo dikush po përpiqet të marrë prej teje diçka që me të drejtë të përket ty, qoftë punën tënde, shtëpinë tënde, reputacionin tënd apo ndonjë gjë tjetër në jetë, besoji Perëndisë për favorin e mbinatyrshëm. Pavarësisht se të pashpresa mund të duken gjërat, Perëndia mund të lartësojë dhe ai mund të ulë. Nëse jeta jote është në duart e Tij, beso që drita e Zotit do të shkëlqejë mbi ty dhe do të të japë favor.


Mos e kalo jetën duke u frikësuar; Zoti të do dhe do të të ndihmojë gjithmonë!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon