përjetoni një fillim të ri

përjetoni një fillim të ri

Dhe të përtëriheni në frymën e mendjes suaj. – Efesianëve 4:23

Bibla është e mbushur me histori për njerëz që kanë përjetuar fillime të reja. Moisiu u bë udhëheqës pasi ishte bari për 40 vjet. Pali e urrente Krishtin derisa Perëndia e përtëriu dhe e bëri një nga apostujt më të mëdhenj të të gjitha kohërave.

Kur marrim Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tonë, është një fillim i ri. Bëhemi krijesa të reja me mundësi për të mësuar një mënyrë të re të të jetuarit. Hapi i parë për të përjetuar atë jetë të re është besimi se është e gjendshme brenda jush.

Efesianëve 4:23 thotë të përtërihemi vazhdimisht në mendjet dhe qëndrimet tona. Është e thjeshtë të lexojmë për njerëz të mëdhenj në Bibël dhe të mendojmë që jemi asgjë përpara tyre, por kur mendojmë këtë, kemi nevojë të përtërihemi.

Zgjidhni të mendoni sipas Fjalës së Perëndisë, jo si ndiheni ju. Merrni dashurinë dhe përjetoni një fillim të ri. Jeta do të bëhet më e ëmbël nëse jetoni me një sjellje që tregon se Perëndia po më ndryshon nga brenda jashtë. Ai po më jep një fillim të ri dhe përpara shtrihen gjëra të reja.


Lutje

Zot, unë dua të përtërij mendjen time me Fjalën Tënde. E di që Ti ke një fillim të ri dhe një thirrje për mua, ashtu si pate për Moisiun dhe Palin. Unë e marr sot, duke besuar që Ti mund të bësh gjëra të mëdha.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon