Përtej gjithçkaje

Përtej gjithçkaje

Perëndia bëri që Danieli të gjejë hir dhe dhembshuri… DANIELI 1:9

Historia e Danielit dhe fëmijëve hebraikë që gjejnë favor me mbretin babilonas mund të jetë një histori e njohur, por ne nuk duhet të humbasim mësimin se si ishte favori i mbinatyrshëm i Zotit me ta pasi u morën larg shtëpive dhe familjeve të tyre.

Për shkak të mëkateve të tyre kundër Zotit, kombi i Judës u mor në robëri në Babiloni. Atje, disa nga më premtuesit, përfshirë Danielin dhe tre miqtë e tij, u zgjodhën t’i shërbenin mbretit babilonas. Si pjesë e periudhës së tyre tre-vjeçare të stërvitjes, këta të rinj do të ndiqnin një dietë me mish të pasur dhe verë të siguruar nga tryeza e mbretit. Sidoqoftë, Danieli dhe miqtë e tij vendosën të mos ndoteshin me këtë dietë dhe u kërkuan që të lejohen të ndjekin dietën e tyre hebraike.

Ata refuzuan të kompromentonin bindjet e tyre, dhe na thuhet se Zoti i dha Danielit “hir dhe dhembshuri” te mbikëqyrësit e tyre. Ata u lejuan të ndiqnin dietën e tyre për sa kohë që nuk i dëmtonte ata. Sigurisht, jo vetëm nuk u dëmtuan, por u bënë më të fortë dhe më të shëndetshëm dhe kjo bëri që ata të zgjidheshin si këshilltarë të besuar.


Gjithmonë qëndroni të vendosur në bindjet tuaja dhe mos u kompromentoni. Ju do të shpërbleheni në fund!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon