Rafinuesi Ynë

Rafinuesi Ynë

Ai do të ulet si ai që shkrin dhe pastron argjendin; do t’i pastrojë bijtë e Levit dhe do t’i rafinojë si arin e argjendin, me qëllim që ata të mund t’i ofrojnë Zotit një blatim me drejtësi. (MALAKIA 3:3)

Duke parë pas gjatë viteve, mund të shoh se kam qenë në një udhëtim magjepsës me Perëndinë. Ai më ka ndryshuar patjetër dhe po më ndryshon çdo ditë. Kisha shumë probleme në shpirtin tim (mendjen, vullnetin dhe emocionet) dhe në rrethanat e mia në kohën kur mora plotësinë e Frymës së Shenjtë. Nuk e kuptoja se çfarë do të ndodhte në jetën time. I kërkoja Zotit ndryshim, por nuk e dija se ajo që duhej ndryshuar në jetën time isha unë!

Zoti filloi një proces në mua – ngadalë, në mënyrë të qëndrueshme dhe gjithmonë me një ritëm që unë mund të duroja. Si Rafinues, Ai ulet mbi zjarret që digjen në jetën tonë për t’u siguruar që ata të mos nxehen kurrë dhe që të mos shuhen kurrë. Vetëm kur Ai mund të na shikojë dhe të shohë vetë reflektimin e Tij, është e sigurt të fikim zjarrin, dhe madje edhe atëherë ne vazhdojmë të kemi nevojë për disa ndryshime ndonjëherë.

Kur Perëndia po punonte me mua për durimin, unë përballesha me shumë rrethana në të cilat ose do të isha e duruar ose do të sillesha keq. Shumë shpesh jam sjellë keq, por Fryma e Shenjtë ka vazhduar të më bindë, të më mësojë dhe të më japë dëshirën të jetoj për lavdinë e Perëndisë. Gradualisht, pak nga pak, unë ndryshova në një fushë, pastaj në një tjetër. Zakonisht pushoja pak ndërmjet betejave dhe shpesh mendoja se ndoshta më në fund isha diplomuar, vetëm për të zbuluar diçka tjetër që duhej të mësoja.

Kjo është mënyra se si funksionon ndërsa Fryma e Shenjtë na ndryshon. Mbajeni zemrën tuaj të hapur ndaj udhëheqjes së Tij; mbajini veshët hapur ndaj zërit të Tij; bindu asaj që Ai të flet – dhe së shpejti, do ta gjesh veten duke u shndërruar gjithnjë e më shumë në personin që Ai të krijoi të jesh.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Mos u dekurajo kur Perëndia të tregon fushën në të cilën duhet të ndryshosh

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon