Të Mos Ngatërrohesh

Sepse asnjë nga ata që shkojnë ushtarë nuk ngatërrohet me punërat e jetës, që t’i pëlqejë atij që e mori ushtar. 2 TIMOTEUT 2:4

A e keni gjetur veten ndonjëherë duke mos kaluar kohë me Perëndinë sepse jeni kaq të zënë me gjëra të tjera? Tek 2 Timoteut 2:4, Pali i thotë nxënësit të tij, Timoteut, se një ushtar i mençur shmang të ngatërrohet në gjëra që nuk do ta kënaqin personin që e angazhoi. Me fjalë të tjera, një fëmijë i Perëndisë që dëshiron të kënaqë Perëndinë i mban prioritetet e tij dhe refuzon të bëjë gjëra që mund ta shpërqendrojnë atë nga gjërat vërtetë të rëndësishme.

Në mënyrë që të afroheni më shumë me Perëndinë në baza të përditshme, ju duhet të shmangni shpërqendrimet dhe ngatërresat e kësaj bote. Kjo mund të nënkuptojë t’i thoni jo një mundësie që dëshironi të shfrytëzoni, por në të vërtetë nuk keni kohë për të. Mund të nënkuptojë ushtrimin e kufijve të mirë dhe të mos përfshiheni shumë në problemet e njerëzve të tjerë. Është e rëndësishme të ndihmosh njerëzit, por ka një ndryshim midis përfshirjes hyjnore dhe ngatërresës. Madje mund të nënkuptojë të jemi më pak të përqendruar në streset dhe shqetësimet që shfaqen gjatë çdo dite, sepse ato sigurisht që mund të na shpërqendrojnë nga vullneti dhe qëllimi i Perëndisë për jetën tonë. Perëndia ju do ju dhe dëshiron të jetë në marrëdhënie me ju. Mos lejoni ngatërresat e botës t’ju pengojnë të shijoni çdo ditë miqësinë me Të.


Mos lejoni që gjërat më pak të rëndësishme të pengojnë atë që është më e rëndësishme në jetën tuaj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon