Ti Je Vendi I Lutjes

Ti Je Vendi i Lutjes

Ne, pra, jemi bashkëpunëtorë të Perëndisë; ju jeni ara e Perëndisë, ndërtesa e Perëndisë 1 Korintasve 3:9

Nën Besëlidhjen e Vjetër, tempulli ishte shtëpia e Perëndisë, vendi i lutjes për popullin e Tij, bijtë e Izraelit. Tempulli kishte tre ndarje, një prej të cilave ishte Vendi shumë i shenjtë (Shenjtërorja e Shenjtëroreve), dhe mbante prezencën e Perëndisë! Mrekullisht, tani fryma jonë e përtërirë dhe e shenjtëruar është vendi ku banon prania e Tij!

Nën Besëlidhjen e Re, apostulli Pal na thotë që prania e Perëndisë është tani një mister i zbuluar, që është Krishti në ne, “shpresa e lavdisë” ( Kolosianëve 1:27). Për shkak të bashkimit që keni tani me Krishtin, ju mund të jeni pranë Perëndisë sepse jeni tempulli i gjallë i Perëndisë. Jeni të banuar nga Fryma e Shenjtë, një ndërtesë ende në ndërtim, por megjithatë shtëpia e Tij, tabernakulli i Tij. Pali na nxit shumë për të jetuar një jetë të shenjtë, sepse ne jemi tempulli i Perëndisë.

Ndërsa bijtë e Izraelit duhej të shkonin në një vend të caktuar për të ofruar adhurimin e tyre me udhëzime të hollësishme, ne kemi privilegjin e pabesueshëm të adhurojmë Zotin kudo dhe në çdo kohë. Prandaj, ne mund të quhemi shtëpi lutjeje.


Ne jemi gjithmonë pranë Perëndisë sepse Ai banon në ne!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon