Vazhdo Përpara

Vazhdo Përpara

Sepse duke qenë se Krishti ka vuajtur për ne në mish, armatosuni edhe ju me të njëjtin mendim, sepse ai që ka vuajtur në mish pushoi së mëkatuari, për të jetuar kohën që mbetet në mish jo më në pasionet e njerëzve, por sipas vullnetit të Perëndisë. 1 PJETRIT 4:1-2

Pasazhi i bukur i Pjetrit na mëson një sekret në lidhje me mënyrën se si t’ia dalim në kohë dhe situata të vështira. Këtu është interpretimi im i këtyre vargjeve:

“Mendoni për gjithçka që kaloi Jezusi dhe se si Ai duroi vuajtjet për të bërë vullnetin e Perëndisë dhe kjo do t’ju ndihmojë t’i kaloni vështirësitë tuaja. Armatosuni për betejë; përgatituni për të duke menduar si Jezusi. . . “Unë do të vuaj me durim në vend që të dështoj t’i pëlqej Perëndisë.” Sepse nëse vuani, duke pasur mendjen e Krishtit, nuk do të jetoni më vetëm për të kënaqur veten, duke bërë gjithçka që është e lehtë dhe duke ikur nga gjithçka që është e vështirë. Por ju do të jeni në gjendje të jetoni për atë që do Zoti dhe jo nga ndjenjat dhe mendimet tuaja mishore.”

Ka vështirësi që ne i kalojmë në jetë, por ne gjithashtu përjetojmë gëzimin e fitores. Sprovat dhe testet do të vijnë, dhe Perëndia i përdor ato për të zhvilluar potencialin që Ai ka vendosur në ju. Pjesa juaj është të vendosni që nuk do të hiqni dorë kurrë, pavarësisht se çfarë ndodh, derisa të shihni premtimet e Perëndisë të zbuluara në jetën tuaj. Ekziston një lloj njeriu që djalli nuk mund ta mposhtë kurrë – një person që nuk heq dorë.


Vazhdo përpara dhe do t’ia dalësh mbanë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon