Odrešeni, da služimo

Odrešeni, da služimo

Mislite na to, da ste blagoslov (da delate dobro), še posebej pa domačim po veri. (Galačanom 6,10)

Ob začetku dneva prosite Boga, naj vam govori, kaj lahko storite, da pomagate drugim danes in tako vsak naslednji dan. Bog nas je odrešil, tako da lahko služimo Njemu in drugim. Na začetku časov je Bog naročil Adamu in Evi, naj uporabita vse vire, ki so jima na voljo, da služita Bogu in človeku. Resnično velik je mož oziroma ženska, ki služi. Celo voditelj bi moral imeti srce služabnika.

Ko so učenci Jezusa vprašali, kateri izmed njih je največji, je odgovoril, da kdor hoče postati velik, mora biti strežnik (služabnik) (gl. Matej 20,26). Bi res radi slišali Boga? Če ja, potem Ga prosite, naj vam spregovori, komu lahko pomagate in blagoslovite. Če želimo slišati od Boga samo to, kar bi pomagalo nam, potem nam morda nima kaj dosti povedati, ker nam noče pomagati biti sebični. Če zares skrbimo za druge, pogosto vidimo, da Bog sredi naših prizadevanj služenja drugim naše lastne težave nadnaravno reši brez velikega napora z naše strani.

V Božjem kraljestvu je položaj »služabnika« najvišji. Kristus ni prišel, da bi Mu stregli, ampak da bi stregel (gl. Marko 10,45). Vsakdo lahko služi (streže), če je le pripravljen na to. Prisluhnite ljudem, kaj bi radi in kaj potrebujejo, potem pa veselo na delo. Ko služite drugim, se vaš odnos z Jezusom poglobi, ker je On služabnik.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prav zdaj molite in vprašajte Boga, kaj lahko naredite, da nekomu danes pomagate. Prisluhnite tihemu, nežnemu glasu, potem pa v poslušnosti zavihajte rokave.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon