Ali ima Bog raje poliester kot kavbojke?

… Zares, Gospod ne vidi, kakor vidi človek (Gospod ne gleda, kar gleda človek). Človek namreč gleda na zunanjo podobo, Gospod pa gleda na srce (vidi v srce). (1 Samuel 16,7)

Včasih sem obsojala ljudi zaradi načina oblačenja. Prepričana sem bila, da ne smem nositi kavbojk, kadar poučujem na konferencah. Moj sin pa me je izzval: »Res misliš, da Bog bolj pomazili poliester kot kavbojke?«

Prav neprijetno sem bila presenečena, ko sem spoznala, da sem se oklepala nekaterih religioznih pogledov, medtem ko je Bog želel, da osvežim svoj modni slog zato, da dosežem več ljudi.

Seveda je dobro, da se lepo oblečemo, ko gremo v cerkev. Ne smemo pa biti tako usmerjeni na svoj zunanji videz, da izgubimo občutek za glavni cilj: razvijanje tesnega, osebnega odnosa z Bogom. In to je bistveno.

Bog si želi, da se preprosto družimo z njim, kar pomeni, da se pogovarjamo z Njim skozi ves dan, prav tako kot se z najboljšim prijateljem ali družinskim članom. Njega ne zanima zunanja podoba, ampak resnični odnos.

Vzemite si čas Zanj, bodite hvaležni za to, kar je naredil za vas in kar dela v vašem življenju. Imejte pristen odnos z Njim.

Kratka molitev

Bog, pomagaj mi, da bom imel/-a Tvoj pogled na svojo zunanjo podobo. Pomagaj mi, da ne bom obsojal/-a drugih, ki se ne oblačijo tako, kot jaz mislim, da bi se morali. Predvsem pa mi pomagaj razvijati močan in trden notranji odnos s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon