Ali ste vi izčrpani ali je Jezus povzdignjen?

… Zdaj torej ne služimo [poslušnosti] staremu zakoniku napisanih pravil, ampak [smo poslušni spodbudam] Duha v novosti [življenja]. (Rimljanom 7,6)

Prepričana sem, da je eden izmed glavnih razlogov preobremenjenosti in izgorelosti dejstvo, da ljudje delajo po svoje, namesto da bi sledili Božjemu načrtu.

Morali bi slediti vodstvu Svetega Duha, kam naj bi se vključili in v kaj naj bi vlagali svojo energijo. Moramo se naučiti reči »da«, ko On reče »da«, in »ne«, ko On reče »ne«. Ko ubogamo Božje vodstvo, bomo zmožni dokončati, kar nam je On zadal, in uživali bomo mir.

Pismo Rimljanom 7,6 pravi, naj bomo poslušni vzgibom Duha. Spominjam se, kolikokrat sem bila utrujena, in Sveti Duh me je nagovarjal, naj počivam; jaz pa sem se priganjala še naprej, da sem šla ven ali v družbo. Končalo se je tako, da sem bila izčrpana, ne le utrujena. Kot veste, so izčrpani ljudje pogosto sitni in nepotrpežljivi.

Kadar pa ubogamo vzgib Svetega Duha, je Jezus povzdignjen. Naj vas vprašam: Ali ste vi izčrpani ali je Jezus povzdignjen? Sledite Duhu in poveličujte Jezusa s svojim življenjem.

Kratka molitev

Gospod, nočem biti preveč izčrpan/-a, da bi prisluhnil/-a Tvojemu vzgibu. Odločil/-a sem se, da bom sledil/-a Tvojim načrtom in povzdigoval/-a Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon