Bodite na svetu, ne pa od sveta!

Ne prosim Te, da jih vzameš s sveta, ampak da jih obvaruješ hudega. Niso od sveta (posvetni, pripadajoči svetu), [prav tako] kakor jaz nisem od sveta. (Janez 17,15–16)

Mnogi danes živijo v neprestanem preobremenjevanju, raztezajo se do skrajnih meja. Posledično so na robu zloma – živijo pod vsemi mogočimi oblikami napetosti, pritiska, razočaranj in negativizma. Evangelij po Janezu 17 pa kristjanom prinaša dobro novico: čeprav smo na svetu, nismo od sveta. Ni nam treba delovati po posvetnem sistemu, se odzivati tako kot svet. Naša stališča in pristop bi morali biti čisto drugačni.

Svet se zaradi težav vznemirja in obupuje. Jezus pa nam je v Evangeliju po Janezu 14,27 naročil, da si ne smemo več dovoljevati, da se razburjamo, vznemirjamo, razdražimo. Ta vrstica nakazuje, da je naša naravnanost lahko drugačna, kot je naravnanost sveta.

Opazila sem, da lahko prava naravnanost in pristop stanje popolnoma spremenita. Prava naravnanost odpira vrata Bogu, da deluje nadnaravno in vam pomaga. Prava naravnanost vam omogoča, da ste na svetu, a ne od njega, čeprav ste obdani z njim.

Zapomnimo si, da smo prav zato, ker smo v Kristusu, sposobni pristopati k izzivom, s katerimi se srečujemo, mirno in zaupljivo.

Kratka molitev

Bog, Ti si rekel, da čeprav sem na svetu, mi ni treba biti od tega sveta. Odločam se za Tvoja stališča in mišljenje. Odločam se, da se bom celo sredi tega sveta odzival/-a s Tvojim mirom in Kristusovim umom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon