Bodite odločni

Predvsem pa, moji bratje, ne prisegajte, ne pri nebu ne pri zemlji ne s kako drugo prisego. Vaš »da« naj bo [preprost] »da« in vaš »ne« naj bo [preprost] »ne«, da ne boste grešili in da ne zapadete sodbi. (Jakob 5,12)

Neodločnost je klavrno stanje, v katerem se znajdemo, in zagotovo ni sad preprostega življenja. Apostol Jakob pravi, da je človek, ki je v duši razdvojen (ki je dvojnih misli), nestanoviten na vseh svojih poteh (Jakob 1,8).

Neodločnost zaradi strahu pred napačno odločitvijo nas ne bo pripeljala nikamor. Kaj mislite, koliko časa zapravimo, kadar se ne moremo odločiti?

Pogosto se mučimo med možnostmi, ki so nam dane, namesto da bi se odločili in stali za tem. To je morda preprost primer, ampak naj vam da misliti: Ko zjutraj stojite pred svojo omaro in gledate oblačila, se za nekaj odločite in to oblecite. Ne hodite sem in tja, dokler ne boste prepozni za službo!

Naj vas opogumim, začnite se odločati, ne da bi se potem spraševali o svoji odločitvi ali skrbeli glede nje. Ne bodite razdvojeni ali medli, ker vam bo dvom o odločitvah, potem ko ste jih že sprejeli, kradel užitek v vsem, kar počnete. Sprejmite najboljše odločitve, kar jih lahko, Bogu pa prepustite rezultate.

Kratka molitev

Sveti Duh, hvala, ker si mi pokazal, da me neodločnost res ne bo nikamor pripeljala. Pomagaj mi, da bo moj »da« res »da« in da bo moj »ne« res »ne«. Vem, da ne morem zgrešiti, kadar se odločam najbolje, kot se lahko, Tebi pa preprosto prepuščam rezultate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon