Bodite pozorni na drobne stvari

Zato spodbujajte (opominjajte, svarite) drug drugega in poučujte (okrepite in izgrajujte) drug drugega, kakor to že delate. (Tesaloničanom 5,11)

Ko sem šla nekega dne v upravno poslopje, mi je gospod, ki je stal v bližini, odprl vrata. Zahvalila sem se mu in se nasmehnila.

»Petim ljudem sem pridržal vrata,« je rekel, »a vi ste prva oseba, ki ste se nasmehnili in druga, ki se mi je zahvalila.«

Še enkrat sem se mu zahvalila z nasmehom na obrazu. Potem pa sem pomislila, kako jemljemo druge kot samoumevne, in to celo v preprostih dejanjih, kot je odpiranje vrat neznancu.

Pogosto pohvalimo ljudi, ki naredijo kaj velikega za nas. Kako pogosto pa cenimo majhna, drobna dejanja?

Ko nekdo naredi nekaj lepega za vas in se mu zahvalite, ga to izgradi in opogumi. To mu veliko pomeni, tako kot sem to naredila človeku ob upravnem poslopju.

Ali je vaš avtobus danes prispel pravočasno? Če je, ste se zahvalili vozniku? Ko ste zadnjič jedli v restavraciji, ste se zahvalili natakarju, ko vam je drugič dolil kavo, ne da bi ga prosili? Rada bi sporočila, da razvijte držo hvaležnoti do ljudi v svojem življenju.

Kratka molitev

Gospod, opominjaj me, da bom pozoren na majhne, koristne stvari, ki jih ljudje naredijo zame. Nočem biti nehvaležen, ampak bi se jim rad zahvalil in jih izgrajeval.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon