Bodite stanovitni

Bodite stanovitni

Za vzdržljivost, stanovitnost in potrpežljivost naj bo značilno popolno in temeljito delo, da boste popolni (zreli, odrasli), celoviti [ljudje] in dovršeni [brez napak] in vam ne bo ničesar manjkalo. (Jakob 1,4)

Današnja vrstica govori o stanovitnosti. Stanovitnost pomeni trdnost, ustaljenost, stabilnost; stanovitna oseba je zanesljiva, vestna, mirna in umirjena, ne glede na to, kaj se dogaja. Stanoviten vernik lahko zada hudiču živčni zlom! Ko duhovno dozorimo do te mere, da lahko ohranimo raven stanovitnosti, potem se ne odzovemo na vsako majhno nadlegovanje ali šikaniranje, ki ga sovražnik pošlje zoper nas. Ne glede na to, kaj vrže proti nam, ne bo vzbudil naše pozornosti, ne bomo se bali, ne bomo se zlahka razburili, ne bomo obupali in ne bomo se spremenili – če smo stanovitni.

Da bi bili stanovitni in neomajni, moramo poznati Boga, in to osebno, zaupno, globoko. Sposobni moramo biti slišati Njegov glas, ko se življenjske nevihte vrtinčijo okrog nas. Prav tako moramo poznati zmagovalno moč, ki nam pripada v Jezusovem imenu in po Jezusovi krvi. Zapomnili si bomo, da bo »tudi to minilo«, in še naprej bomo raje upirali pogled na zagotovljeno zmago, kot da bi si dovolili, da nas premetava in obrača vse, s čimer nas hudič napada. Ko tako delamo, se v naše življenje sprošča Božja moč. S čimerkoli se že danes soočate, naj potrpežljivost opravi delo, ki ga Bog želi v vas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite stanovitni v Bogu in zadajte hudiču živčni zlom!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon