Bodite zadovoljni

Bodite zadovoljni

Pobožnost, ki jo spremlja zadovoljnost (taka zadovoljnost, ki je občutek notranje zadostnosti), je velik in obilen dobiček. (1 Timotej 6,6)

Sveto pismo pravi, da je prava pobožnost, združena z zadovoljstvom, velik in obilen dobiček. Torej je pobožna oseba na najboljšem možnem mestu.

Radost ne pride takrat, ko imate urejene vse stvari in nadzirate okoliščine; radost prihaja iz vašega srca. Na svetu je, na primer, veliko ljudi, ki imajo, kar mislijo, da potrebujejo, a še vedno niso srečni. Dejstvo je, da je nekaj najbolj nesrečnih ljudi tistih, za katere menimo, da “imajo vse”.

Zadovoljstva ne prinese niti slava niti prepoznavnost, prav tako ne denar ne delovno mesto ne družbeni položaj. Ne morete ga najti niti v stopnji izobrazbe niti v družini, kjer ste se rodili. Zadovoljstvo je naravnanost srca.

Nihče ni srečnejši kot zares hvaležna, zares zadovoljna oseba. Beseda zadovoljstvo pomeni “biti zadovoljen do take mere, kjer vas ne motijo zunanje okoliščine, hkrati pa ste se pripravljeni spremeniti.”

Vsi si želimo boljših časov. Ne sme vas motiti vaša trenutna situacija. Lahko izberete vero, da Bog deluje in da se stvari spreminjajo; in ob pravem času boste videli rezultate.

Življenje se vrti okrog naših odločitev … Zato vsak dan izberite zadovoljstvo. Tako ne morete zaiti.


Kratka molitev

Gospod, želim biti zadovoljen s tem, kjer sem prav zdaj. Daj mi moč, da vsak dan izberem zadovoljstvo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon