Bog bo obnovil vašo dušo

Bog bo obnovil vašo dušo

On poživlja (obnavlja) mojo dušo …. (Psalm 23,3)

V nekem obdobju sem grajala in zavračala vse, česar nisem želela, ker sem bila prepričana, da prihaja od hudiča. Rekla sem, da sem grajala, dokler se moj »grajač« ni popolnoma izčrpal. Potem pa sem odkrila, da je mnogo stvari, ki sem jih skušala grajati in zavračati, prišlo od Boga. Mnogo tega, kar mi ni bilo všeč ali pa si nisem želela, je Bog dopustil za mojo rast in razvoj.

Pisec Pisma Hebrejcem pravi, da se moramo podrediti Božji disciplini, vzgoji. Bog nas pokara samo zato, ker nas ljubi. Ne poskušajte se upirati temu, kar je Bog namenil za vaše dobro. Prosite Gospoda, naj globoko in temeljito deluje v vas, da boste postali vse, kar On želi, da boste naredili vse, kar On želi, in da boste imeli vse, kar On želi. Gola resnica je, da med leti mojega upiranja vsemu, kar je bilo boleče ali težko, duhovno nisem rasla. Kar naprej sem hodila okrog in okrog iste stare gore (težav). Končno sem spoznala, da sem se poskusila izogniti bolečini, a vseeno me je bolelo. Če ostanemo taki, kot smo, nas bo bolj bolelo, kakor če bi se spremenili.

Naša osebnost je naša duša (um, volja in čustva), ki je pogosto ranjena zaradi naših izkušenj na svetu. Bog je obljubil, da bo poživil, obnovil našo dušo, če bomo sodelovali z delom Svetega Duha v nas. Imela sem strto dušo, ki ni poznala ne miru ne veselja, a Bog me je zacelil, ozdravil, in to želi narediti tudi za vas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Odprite svojo dušo Bogu in Ga prosite, da ozdravi vsako rano in modrico.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon