Bog bo usmerjal vaše potovanje

Bog bo usmerjal vaše potovanje

Gospod utrjuje korake pravičnih (vrlih, pobožnih). Veseli se vsake podrobnosti njihovega življenja. (Psalm 37,23)

Krščansko življenje lahko primerjamo s popotovanjem. Sveti Duh je naš vodnik … Prav vsak dan nas vodi. Vedno nas usmerja k temu, kar je najboljše za nas. Ključ do uspešnega in prijetnega potovanja je, da mu sledimo.

Toda kaj pravzaprav pomeni, da sledimo Bogu? Bistveno je, da Boga ubogamo, dovolimo, da nas vodi, in delamo, kar On pravi.

Mnogokrat pa Boga prehitevamo. Morda mislimo, da poznamo najboljšo pot ali postanemo nepotrpežljivi glede Njegove izbire pravega trenutka in presekamo ovinek, ker mislimo, da bomo hitrejši. Ko končno vidimo, da ta pot vodi v slepo ulico, je težava v tem, da se moramo vrniti tja, kjer smo zgrešili pravo smer.

Dobra novica je, da je Bog tam in nas čaka. Želi nas spet voditi in pokazati pravo pot.

Gospod je za vsakogar od nas naredil popoln potovalni načrt. V polnosti moramo razumeti, da nas ljubi, da je dober, pravičen in da mu lahko zaupamo.

Lahko mu zaupamo, da nas vodi po pravi poti. Lahko mu zaupamo, da nas korigira, ko zaidemo, in nas vodi nazaj na pravo mesto. Lahko mu zaupamo tudi druge, ki so z nami na poti. Lahko mu zaupamo svoje življenje … Pika.

Sledite vodstvu Svetega Duha, ker pozna pot in ker bo vedno ostal z vami. Zaupajte, da vas bo vodil v vse dobro, kot je načrtoval za vse vaše življenje, še preden ste bili rojeni. Uživajte na potovanju.


Kratka molitev

Gospod, Tvoja Beseda pravi, da utrjuješ korake pravičnih. Zaupam, da me boš vodil na tem potovanju, ki si ga načrtoval zame. Vem, da kadar zatavam, čakaš name, da mi pomagaš, me obnoviš, da si opomorem in lahko nadaljujem pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon