Bog deluje po ljudeh

Bog deluje po ljudeh

In oni so presegli naše pričakovanje: najprej so sebe podarili Gospodu, nato pa po Božji volji tudi nam. (2 Korinčanom 8,5)

Vsako jutro preživljam čas z Gospodom. Nekega jutra

sem mu tako rekla: “Kako lahko gledaš vso bolečino – stradajoče otroke,

trgovino z belim blagom, genocide, nepravičnost, ponižanja, revščino in nič ne ukreneš glede tega?”

Tega nisem vprašala, ker bi se pritoževala ali bi se spraševala o Njegovi poštenosti; ne vem, če sem sploh pričakovala odgovor, preprosto vprašala sem ga. Takoj mi je odgovoril: “Delujem po ljudeh. Čakam na svoje ljudi, da se dvignejo in nekaj ukrenejo.”

Vi in jaz smo del vojske, del Kristusovega telesa. Vsakdo mora opravljati svoje delo, da spremenimo svet. Bog želi delovati po nas, zato nas kliče, naj si nadenemo ljubezen in začnemo delati.

V 8. poglavju Drugega pisma Korinčanom Pavel govori, na kakšen način makedonske cerkve dajejo: Najprej so sebe podarili Gospodu, nato pa tudi nam [kot Njegovim predstavnikom] po Božji volji [nikakor niso upoštevali svojih koristi, dali so največ, kolikor so lahko, dali so se nam na razpolago, podrejeni Božji volji].

Tako sem osupla, ker niso darovali le denarja – dali so sami sebe. Bog nas kliče v tak življenjski slog. Ena sama oseba, ki tako dela za Boga, ima zmožnost povzročiti globoko spremembo! Kako se boste torej vi danes podarili Gospodu, da boste Njegov predstavnik?


Kratka molitev

Gospod, vabim Te, da deluješ po meni. Odločil sem se, da odložim sebičnost in izberem ljubezen; tako me Ti lahko uporabljaš, da spreminjam svet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon