Bog govori modrost

Bog govori modrost

Če pa komu od vas primanjkuje modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem radodarno in velikodušno daje brez očitkov in oponašanja, in dana mu bo. (Jakob 1,5)

Eden izmed razlogov, zakaj je poslušanje Božjega glasu tako mogočno, je, ker sprosti Božjo modrost v dogajanje – in Božja modrost lahko popolnoma obrne stvari. Ko Njegova modrost vstopi v neke okoliščine – pa naj gre za odločitev, odnos, finančno vprašanje, zdravstveno stisko, poklicno zadevo, osebno stisko ali pa za izbiro, ki lahko vpliva na tok vašega življenja v naslednjih letih –, vam ponudi vpogled in vas usmeri, kamor sami najbrž ne bi šli in na kar ne bi niti pomislili. Božja modrost vam lahko prihrani denar, čas, energijo; lahko vam celo reši življenje. Lahko pripelje do blagoslovov, ki si jih nikoli niste predstavljali; lahko vam priskrbi naklonjenost tam, kjer ste bili nekoč prezrti ali zaničevani; lahko ozdravi prepad med ljudmi in lahko popolnoma obnovi pravo opustošenje. Božja modrost vas lahko naredi pametnejše, kot ste po naravi, in vas vodi k čudovitim stvarem!

Današnja vrstica pravi, da nam Bog daje modrost. Ampak, kaj sploh pomeni biti moder? Preprosto povedano, modri ljudje sedaj sklepajo take odločitve, s katerimi bodo kasneje zadovoljni. Po drugi strani pa ljudje, ki niso modri, delajo, kar se jim zdi dobro v tistem trenutku, in skoraj vedno se konča z nezadovoljstvom zaradi pretekle odločitve. Nemodri ljudje delujejo na podlagi čustev, namesto da bi prosili Boga za Njegovo modrost – in običajno obžalujejo spontane, čustvene odločitve, ki temu sledijo. Nasprotno pa se modri ljudje ozrejo nazaj na stisko in se čudijo milosti in vodstvu, ki jim ga je Bog dal, ko so Ga iskali. Zavedajo se, da jih je Bog neizmerno blagoslovil, ko doživljajo neke vrste rodovitnosti, ki izhaja iz modrih odločitev. Ko danes iščete Boga, Ga prosite za Njegovo modrost.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes sklepajte take odločitve, s katerimi boste kasneje zadovoljni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon