Bog govori po vzgibih

Bog govori po vzgibih

Govorim resnico v Kristusu. Ne lažem; to mi izpričuje moja vest [razsvetljena, nagovorjena in spodbujena] v Svetem Duhu. (Rimljanom 9,1)

V današnji vrstici Pavel piše, kako nas Sveti Duh nagovarja. Tak nagovor (šepet, spodbuda) ali dregljaj, vzgib Svetega Duha je eden izmed načinov, kako nam Bog govori.

Naj bom praktična. Včasih me Bog »podregne«, naj nekaj storim, kot na primer v trgovini poberem kos oblačila, ki je padel z obešalnika. Ne slišim Njegovega slišnega glasu, ki bi mi naročil, naj to storim, ampak globoko v sebi čutim, da me »podregne«, čutim hrepenenje po tem, da zapustim prostor lepši, kot je bil takrat, ko sem vstopila vanj. Gospod je uporabil mojo poslušnost, da me je naučil več o svojem značaju. Rekel mi je: »Vse, kar delaš v življenju, je dejanje sejanja, ki se bo vrnilo k tebi. Žela boš, kar si sejala.« Če sejem semena odličnosti, izvrstnosti, potem lahko pričakujem, da se bo mi bodo zgodile odlične, izvrstne stvari.

Še en primer: Sveti Duh mi je nedavno prišepnil, naj pošljem spodbuden mail gospe, za katero vem, da je v duhovni službi. Štiri leta jo poznam, a še nikoli nisem čutila take močne želje, potrebe po tem. Ubogala sem »vzgib« in hitro dobila odgovor. Gospa je napisala, da ji je moja spodbuda ob tem posebnem času pomenila potrditev odločitve, ki jo je sprejela.

Božje vodstvo z notranjimi vzgibi je pustolovščina, ki vsakemu dnevu prinese navdušenje in svežino. Ko se učimo slišati Boga, se moramo naučiti slediti tistim nežnim, notranjim vzgibom.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite občutljivi na »dregljaje«, vzgibe Svetega Duha, ne glede na to, kako majhni ali zanemarljivi so.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon