Bog ima popoln načrt za vaše življenje

Prepričan sem in imam zaupanje, da bo On, ki je začel v vas dobro delo, to delo dokončal do dneva Jezusa Kristusa [vse do časa Njegove vrnitve], razvijal [tisto dobro delo], ga izpolnjeval in v celoti izvršil v vas. (Filipljanom 1,6)

»Bog ima popoln načrt za vaše življenje!« Vsi smo že slišali to frazo, a mislim, da ji le redki verjamejo. Morda nam beseda »popoln« dela preglavice. Nihče ni popoln, zato nam zamisel o »biti vzoren, idealen, popoln« zviša pritisk in napetost v našem življenju.

Popolnost se zdi nemogoča. In, veste kaj? Tudi je!

Božji načrt ni popoln zato, ker bi bili mi popolni. Načrt je popoln zato, ker je Bog tisti, ki ga je oblikoval. Popolnost prihaja od Njega in edino On je popoln. On nas pozna bolje, kot mi poznamo sami sebe. Oblikoval in sprožil je načrt, posebej zasnovan za vaše življenje.

Pavel nam v Pismu Filipljanom 1,6 pravi, da nas je Bog odrešil in začel dobro delo v nas; in Njegovo delo v nas bo v celoti dokončano.

Ko pomislimo na Boga, ki deluje v nas, moramo sami sebe opominjati, da tako, kot smo mi nepopolni, tako je Bog popoln, brezhiben, dovršen. Karkoli bi naredili, nič ne bo nikoli dovolj dobro, da bi zadovoljilo Božjo popolnost. Samo Jezus, Edini Popolni, je dovolj dober. In zato, ker smo v Kristusu, je Božji popolni načrt možen za nas!

Kratka molitev

Dragi Gospod, vem, da nisem popoln. Hvaležen sem, da je Tvoj načrt zame odvisen od Tvoje popolnosti, ne od moje. Najlepša hvala, ker razvijaš dobro delo znotraj mene. Zaupam, da ga boš Ti dokončal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon