Bog je edini trajni izvir

Razveseljuj se v GOSPODU, pa ti bo dal, kar si želi tvoje srce. (Psalm 37,4)

Bog nas je ustvaril, da bi bili srečni in da bi se dobro počutili v svoji koži. Pravzaprav se moramo dobro počutiti v svoji koži, sicer sčasoma razvijemo neke vrste nezdravo, nenadzirano vedenje, da bi spet prišli do dobrih občutkov, po katerih hrepenimo.

Razmislite o tem. Človek, ki je odvisen od drog, jih je najbrž začel jemati, ker se je hotel znebiti silne bolečine, čeprav samo začasno. Enako velja za tiste, ki pijejo ali za tiste, ki iščejo tolažbo v hrani. Če dobri občutki ne izvirajo iz naše notranjosti, potem jih skušamo ustvariti z zunanjimi sredstvi.

Bog nas je tako ustvaril in On je edini, ki nas lahko zadovolji. Kadar iščemo dobro počutje v drugih stvareh, ne pa v Bogu, pravzaprav nadomeščamo to, kar je resnično, s poceni nadomestki.

Kakršnekoli so danes vaše čustvene potrebe, zavedajte se, da jih lahko poteši edino Bog. On je edini trajni, neusahljivi izvir življenja. Pojdite danes k Njemu – edino On vas lahko zadovolji.

Kratka molitev

Gospod, ne želim zapravljati časa s tem, da se podim za poceni nadomestki. Ti si edini, ki me lahko izpolniš in potešiš. Pokaži mi, kako lahko vsak dan najdem resnično veselje in zadovoljstvo v Tebi in edino v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon