Bog je sposoben in ustaljen

Jezus Kristus (Mesija) je [vedno] isti, včeraj, danes, [da] in za vedno (na veke). (Hebrejcem 13,8)

Moj mož, Dave, je lep primer nekoga, ki dosledno živi mirno in ustaljeno. Pogosto me spominja na skalo, kar je eno od Jezusovih imen.

Vidite, Jezus, kot zanesljiva skala, se ne spreminja. Pisec Pisma Hebrejcem pravi, da je On isti včeraj, danes in na veke.

Včasih sem se trudila živeti enako mirno in ustaljeno kot Dave. En dan sem bila vesela, naslednji dan pa potrta. Končno pa sem dojela, zakaj je Dave tako miren: zaupa nespremenljivemu Bogu. Ve, da, Bog vedno ostaja (bo ostal) isti, ne glede na to, kaj se dogaja.

Sveto pismo nam pove, da je Gospod, naš Bog, ki je z nami ves čas, Močni, Mogočni (gl. Sofonija 3,17) – močni junak, ki nam hoče pomagati, da zmagamo in živimo po Njegovi nespremenljivi Besedi in Duhu.

Naš Bog je sposoben in ustaljen. Zakaj Mu ne bi danes zaupali? Ko spoznate, da Bog ne glede na vse ostaja isti in ste svoje življenje utemeljili v Njegovi nespremenljivi naravi, lahko uživate v Njegovem nenehnem, mirnem veselju, ki vam ga želi podariti. Zakaj ne bi začeli danes?

Kratka molitev

Bog, Ti si sposoben in ustaljen. Ti si edina nespremenljivka tega življenja. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, vem, da se lahko zanesem Nate in zaupam Tvoji nespremenljivi naravi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon