Bog je z nami, vedno

Bog je z nami, vedno

Ta Bog je naš Bog vselej in za vekomaj; On nas bo vodil [celo] preko smrti. (Psalm 48,15)

Tolažeče je verjeti, da je Bog obljubil, da nas bo vodil, dokler bomo na zemlji. Nikoli nismo sami, saj je On vedno z nami. Vedno bdi nad nami.

Ko razvijate sposobnost, da »slišite« Boga, si morate zapomniti, da je Božje vodstvo eden izmed glavnih načinov, kako On govori. Razvijte duhovno navado, da seznanjate Boga, z vsem, kar delate, prosite Ga za vodstvo, potem pa verjemite, da ste to prejeli.

Danes bom šla nakupovat in prosila bom Boga, naj me vodi. Morda me bo pripeljal na razprodajo, ki je nisem pričakovala. Ko bom zunaj, me bo morda peljal po poti tako, da bom srečala nekoga, ki potrebuje spodbudo. Zaupam, da Gospod usmerja moje korake (gl. Psalm 37,23). Zaupam, da me Bog vodi k stvarem, ki jih moram nakupiti, in mi pomaga, da ne kupim stvari, ki jih ne potrebujem. Želim, da je On vpleten v vse, kar delam, in upam, da tudi vi tako želite.

Ko služim ljudem s poučevanjem, pogosto doživljam Božje vodstvo. Prej vedno proučujem in pripravljam, kar verjamem, da bom govorila. Ko pa začnem govoriti, se večkrat zgodi, da zaznam, kako me Bog vodi v drugo smer, kot sem jo načrtovala. On ve, kaj udeleženci potrebujejo, kaj morajo slišati, in moje delo je, da Mu prepustim vodstvo.

Spodbujam vas, da si zapomnite, slišati Boga se pogosto lahko zdi čisto naravno. Ne iščite nadnaravnih izkušenj, ampak raje iščite Božje vodstvo. Njegov Duh je v vas in On se veseli, ko je vpleten v vaše dejavnosti. Karkoli danes delate ali kamorkoli greste, pričakujte, da vas bo On vodil.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog je vedno z vami, vodil vas bo v vsem, kar delate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon