Bog lahko obudi Lazarja v vašem življenju

Jezus ji je rekel: »Ti mar nisem rekel in obljubil, da boš videla Božje veličastvo, če boš verovala in se zanesla name?« (Janez 11,40)

Se spomnite, da je Jezus obiskal Marijo in Marto, ko je bil njun brat mrtev že štiri dni? Ko je Jezus končno prispel, je Marta rekla: »Gospod, ko bi bil Ti tukaj, bi moj brat ne umrl« (Janez 11,21).

Marta je bila očitno obupana. Potem pa ji je Jezus rekel: »Tvoj brat bo vstal.« Marta mu je odgovorila: »Vem, da bo vstal ob vstajenju poslednji dan« (11,23–24). Mislim, da ni zares razumela, kar je Jezus povedal. Ona je gledala prihodnjo možnost, ne sedanje resničnosti. V resnici ni pričakovala spremembe.

Veliko nas je podobnih Marti; obtičimo v težavah in se ne zavedamo, da Bog lahko obrne situacijo. Ampak Jezus je obudil Lazarja od mrtvih in On lahko obudi »Lazarja« v vašem življenju. Morda potrebujete Boga, da obnovi vaš odnos, vam omogoči prodor pri zdravju ali financah, ali da odstrani oviro, zaradi katere se niste mogli premakniti naprej v Njegovi volji za svoje življenje. Ne glede na to, kaj potrebujete, pri Bogu je vse mogoče (gl. Marko 10,27).

Ne izgubite upanja. Morda ste zdaj ranjeni, a Bog lahko iz vsake polomije pripravi nov začetek. Verjemite v Boga in Ga opazujte, kako pokaže svojo slavo v vašem življenju.

Kratka molitev

Gospod, vem, da lahko obrneš vsako mojo težavo v svojo slavo. Namesto da bi se ujel v svoje težave, bom zaupal, da boš obudil »Lazarja« v mojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon