Bog lahko reši

David je rekel: »Gospod, ki me je rešil iz levjih šap in iz medvedjih šap, On me bo rešil iz roke tega Filistejca.« Savel je rekel Davidu: »Pojdi in Gospod bodi s teboj!« (1 Samuel 17,37)

V času stiske se zlahka prikrade občutek, da Bog ne more rešiti. Da boste okrepili svojo vero, razmišljajte o naslednjih svetopisemskih pripovedih, ko je Bog rešil svoje otroke iz njihovih stisk.

V Prvi Samuelovi knjigi 17,37 je David vedel, da lahko premaga Goljata, saj ga je Bog že rešil iz levjih in medvedjih šap.

V Danielu 3 so trije mladeniči Šadráh, Mešáh in Abéd Negó zavrnili kraljev predpis, ki je zahteval, da se morajo vsi prikloniti kraljevemu maliku (zlati podobi). Mladeniči so še naprej slavili Boga. Zato so jih vrgli v ognjeno peč, ki so jo sedemkrat bolj zakurili kot običajno. Toda Bog je tako končal to muko, da niso niti smrdeli po dimu! Z njimi se je celo prikazal v ognju!

Danielova knjiga v šestem poglavju ponuja še en primer Božje pripravljenosti in sposobnosti, da reši. Daniela so ga vrgli v levjo jamo. Molil je k Bogu in On ga je rešil nepoškodovanega, brez praske, medtem ko so bili njegovi sovražniki v jami popolnoma uničeni.

Ste opazili to nagnjenje? Kadar Božji ljudje stopijo korak naprej v veri, da bi naredili, kar vedo, da Bog od njih pričakuje, se Bog odzove in jim nakloni zmago. Bog lahko osvobodi svoje otroke iz kakršnihkoli okoliščin.

Imejte danes pred očmi, da je Njegova moč, da reši, večja kot vaša težava.

Kratka molitev

Bog, vedno znova si svoje otroke reševal iz težav. Vem, da Ti tudi zdaj ne bo spodletelo. Ti si več kot zmožen rešiti mojo težavo, zato Ti popolnoma zaupam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon