Bog lahko uporablja razpokane posode

In zdaj, Gospod, si Ti naš Oče! Mi smo glina, Ti pa si Lončar in vsi smo delo Tvojih rok. (Izaija 64,7)

Bog ne zahteva od nas, da smo popolni – On nas je ustvaril; ve, da smo ljudje in da bomo delali napake. Naša naloga je, da dan za dnem po najboljših močeh služimo Gospodu z darovi, ki nam jih je dal. Ko pa storimo napako, se moramo spraviti z Bogom, sprejeti odpuščanje in iti naprej.

Mnogim kristjanom se zdi, da jih Bog ne more uporabljati, ker niso popolni; ampak to je laž. Bog (Lončar) uporablja razpokane lonce (to smo mi), da opravi svoje delo. Kristjani smo posode, ki jih Bog želi napolniti s svojo dobroto in lučjo. Potem naj bi to dobroto in luč ponesli ljudem v temen svet, kamorkoli gremo.

Ne bojte se svojih pomanjkljivosti; priznajte si jih in dopustite Bogu, naj vas kljub temu uporablja. Nehajte se obremenjevati s tem, kar niste, in dajte Bogu to, kar ste. Usmerite se na Boga, ki je popoln, in na to, kaj On lahko stori v vas in po vas.

Kot razpokan lonec lahko izpolnite čudovite stvari. Nekoga lahko osrečite. Lahko spodbujate, izgrajujete, poučujete, vzgajate, opominjate ali posvarite ljudi okrog sebe. Lahko uporabljate darove in talente, da služite Bogu.

Kratka molitev

Bog, morda sem »razpokan lonec«, ampak Ti si Lončar in lahko me uporabiš za svoje namene kljub mojim pomanjkljivostim. Izpolni me s svojo dobroto in lučjo, tako da ju lahko ponesem v svet okrog sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon