Bog nam pomaga rasti

Bog nam pomaga rasti

Nikar ne iščimo prazne slave, ne postanimo domišljavi, ne tekmujmo z drugimi, drug drugega ne izzivajmo in ne dražimo, ne bodimo nevoščljivi, zavistni in ljubosumni na druge. (Galačanom 5,26)

Vsakdo ima svojevrsten odnos z Bogom in vsakdo ima drugačno sposobnost, kako posluša in prepoznava Njegov glas. Zato se počutite svobodne, sporazumevajte se z Njim tako, kakor vas On vodi. Pri odnosu z Bogom ne gre niti za delo niti za prizadevanje ali poskus nastopanja; gre samo za to, da Mu govorimo in poslušamo Njegov glas. Ni nam treba poskušati biti tam, kjer je nekdo drug, ali slišati Boga z jasnostjo in natančnostjo, kot ju ima nekdo drug, ker se morda ta oseba že leta in leta druži z Bogom, mi pa še nismo tako daleč v hoji z Bogom, kot je ona. Čisto v redu je za nas, če smo duhovno »mlajši« kot drugi; Bog nas vseeno posluša in nam odgovarja, ne glede na obseg naših izkušenj. Če se primerjamo z drugimi, postanemo žalostni, razočarani, bedni. Bog se nas veseli in je srečen preprosto zato, ker se učimo in rastemo.

Primerjanje sebe z drugimi bo oviralo vašo duhovno rast. Bog vas pozna globoko in osebno, za vas ima pripravljen osebni načrt za vaš napredek. Pozna vaše ozadje, vašo preteklost, vaše izkušnje, vaša razočaranja in vašo bolečino. Prav tako ve, kaj točno potrebujete, da boste popolnoma celoviti in zdravi. Lahko ste prepričani, da deluje v vas, dokler Ga iščete.

Imam štiri otroke, ki so si zelo različni, in ne pričakujem ničesar drugega kot to, da so, kakršni so. Videla sem, da Bog z nami ravna enako. Bodite to, kar ste, veselite se, dobro se počutite v svoji koži in uživajte nivo duhovne rasti, ki ste ga doslej dosegli.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Uživajte, kjer ste na poti proti cilju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon