Bog nas vodi nežno

Bog nas vodi nežno

Kakor pastir pase svojo čredo, s svojo roko zbira jagnjeta, jih nosi v svojem naročju, doječe pa rahlo (počasi, nežno, obzirno) vodi. (Izaija 40,11)

Ko nam Bog govori in nas vodi, ne kriči na nas, niti nas ne potiska v smer, za katero želi, da bi šli. Ne, On nas vodi kot nežen pastir, vabi nas, da Mu sledimo na zelene pašnike. Rad bi nas pripeljal na raven, kjer bi bili tako občutljivi na Njegov glas, da bi bilo že malce opozorilnega šepeta dovolj, da bi se vprašali: »Kaj mi praviš, Gospod?« Tisti trenutek, ko zaznamo, da nas usmerja, naj spremenimo, kar počnemo, bi Ga morali nemudoma ubogati. Če občutimo pomanjkanje miru glede določene stvari, ki jo delamo, se moramo ustaviti in iskati Boga za Njegovo usmeritev.

Pregovori 3,6 pravijo, da če spoznavamo (priznavamo, mislimo na) Boga na vseh svojih poteh, bo On uravnaval (usmerjal) naše poti. Spoznavanje Boga pomeni, da Ga dovolj spoštujemo, imamo dovolj spoštljivega strahu, strahospoštovanja do Njega in čudenja, občudovanja, da nam je mar, kaj si misli o vsakem našem koraku.

Dober začetek dneva bi bila molitev: »Gospod, zanima me, kaj Ti misliš. Nočem delati ničesar, česar Ti ne želiš. Če bom danes začel/-a delati karkoli, česar Ti ne želiš, mi, prosi, pokaži, kaj je to, da se lahko ustavim, obrnem proč in namesto tega izpolnim Tvojo voljo. Amen.«

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bolj skrbite za to, kaj Bog misli kot za karkoli drugega.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon