Bog posluša

Bog posluša

Tisti, ki se bojijo Gospoda, so se pogosto pogovarjali med seboj; In Gospod je prisluhnil in slišal. Pred Njim je bila napisana spominska knjiga za tiste, ki se bojijo Gospoda ter častijo in spoštujejo Njegovo ime. (Malahija 3,16)

Današnja vrstica pravi, da so Bogu všeč pogovori, v katerih pričujemo o Njegovi dobroti. Ko jih zasliši, potegne ven svojo spominsko knjigo in jih zapiše. Ne zapisuje si našega mrmranja, godrnjanja in pritoževanja, ampak si zapisuje besede, ki jih izgovarjamo, ko je na naših ustnicah slavljenje.

Samo pomislite, kako bi se počutili, če bi slučajno slišali svojega otroka, ki je rekel: »Naša mami je super. Imamo najboljšo mamo na svetu. Ali nimamo najbolj neverjetne mami in najbolj fantastičnega očija? So najboljši starši daleč naokrog!« Če ste priča takemu pogovoru med svojimi otroki, sem prepričana, da komaj čakate, da jih blagoslovite.

Toda, po drugi strani, kako bi se počutili, če bi vstopili v sobo in bi slišali otroke reči: »Tako sem naveličan in sit mame in očeta. Nikoli ničesar ne naredita za nas. Samo pravila znata postavljati. Nočeta, da bi se kakorkoli pozabavali. Mama vedno samo sitnari, nerga in nas sili, da delamo nalogo. Če bi nas naši starši zares imeli radi, bi nam dali, česar si mi želimo, ne pa tega, kar oni mislijo, da je najboljše.«

Naše življenje z Bogom se ne razlikuje od zgoraj opisanih scenarijev. Mi smo Božji otroci! On sliši vse, kar izgovorimo in ve, kaj je v našem srcu, četudi ne izrečemo. Kaj si želi slišati, ko se med seboj pogovarjamo? Kako velik je! Kako čudovit je! Mogočne stvari, ki jih je naredil, jih lahko naredi in jih bo naredil! Dobro govorite o Bogu, iz srca, in ustvarite vzdušje, kjer Bog spregovori vam.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izgovorite stvari, za katere boste veseli, da jih bo Bog danes slišal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon