Bog pravi: »Lahko mi zaupaš.«

Bog pravi: »Lahko mi zaupaš.«

Blagor možu, ki se boji (spoštuje, ceni in slavi) Gospoda … Ne boji se zlobne govorice, njegovo srce je trdno; upa (se zanaša na in je gotovo) v Gospodu. (Psalm 112,1.7)

Bog včasih govori tako, da nam položi globok mir v srce. Morda se spoprijemate s stisko, kjer vam vsakdo govori, da zaupajte Bogu in bodite mirni, »kako« bi do tega prišli, pa ni jasno. Strahovi kričijo na vas, vas vznemirjajo in vam grozijo. Prijatelji vam govorijo: »Vse bo dobro,« ampak vi to težko verjamete, dokler Bog sam ne spregovori globoko v vaše srce: »Lahko mi zaupaš, jaz bom poskrbel za to. Zares se bo vse dobro izteklo.«

Leta 1989 sem šla k zdravniku na redni pregled. Odkril je hitrorastočega raka in mi priporočil takojšnjo operacijo.

Zaradi te novice me je preplavil gromozanski strah. Imela sem težave s spanjem in na trenutke me je strah stisnil tako močno, da sem mislila, da se bom zgrudila. Ne glede na to, da so me družinski člani in prijatelji skušali pomiriti, sem se še vedno borila z izjemnim strahom, dokler mi ni nekega zgodnjega jutra okrog 3.00 Bog spregovoril globoko v srce. Rekel mi je: »Joyce, lahko mi zaupaš.«

Od tistega trenutka naprej nisem več čutila neznosnega strahu. Bila sem zaskrbljena, ko sem čakala na izvide, nisem pa bila prestrašena. Vedela sem, da sem v Božjih rokah; karkoli bi se zgodilo, bi On poskrbel zame.

Izkazalo se je, da ne potrebujem nadaljnjega zdravljenja. Končalo se je tako, da sem bila hvaležna namesto prestrašena – in to se lahko zgodi v vsaki stiski, ko se učimo prisluhniti Božjemu glasu.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zaupajte Bogu. Ne bo vas pustil na cedilu.

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon