Bog razvozlava tvoje vozle drugega za drugim

Gospod pa naj vodi vaša srca v Božjo ljubezen [uresničevanje in izkazovanje le te] in v Kristusovo stanovitnost in potrpežljivost ter čakanje Njegovega prihoda. (2 Tesaloničanom 3,5)

Predstavljajte si življenje kot pomešane raznobarvne vezalke, ki so prepletene med seboj z vozli. Vsak vozel predstavlja težavo. Razvozlavanje vozlov in reševanje težav zahtevata tako čas kot napor. Precej časa bo trajalo, da razvozlamo vse vozle in še nekaj časa, da vse zgladimo.

V moderni, hitri družbi smo nagnjeni k temu, da preskakujemo z ene stvari na drugo. Bogu pa se nikoli ne mudi. On nikoli ne odneha in nikoli ne izgubi potrpežljivosti. Delal bo z nami določeno stvar, potem pa nas bo pustil počivati za kratek čas – a ne predolgo. Kmalu se vrne in začne obdelovati nekaj drugega. Nadaljeval bo, dokler ne bodo vsi vozli, drug za drugim, razvozlani.

Včasih se nam zdi, kot da ne napredujemo. Ampak to je čas, ko Bog razvozlava naše vozle drugega za drugim. Naj se Njegova potrpežljivost razvije v vas in prej ali slej boste okusili zmago v svojem življenju in doživeli svobodo, po kateri ste tako dolgo hrepeneli.

Kratka molitev

Bog, tako vesel/-a sem, da si Ti sposoben razvozlati moje številne vozle in uravnati moje življenje. Pomagaj mi razvijati stanovitnost in potrpežljivost, ko nenehno deluješ v meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon