Bog se ne bo nikoli spremenil, vi pa se lahko!

Kajti jaz, Gospod, se ne spreminjam … (Malahija 3,6)

Zakaj se ujamemo v razmišljanju: Nikoli se ne bo nič spremenilo … Vedno bom tak … Moje razmere se ne bodo nikoli spremenile … On se ne bo nikoli spremenil … Ona se ne bo nikoli spremenila … Nikoli ne bom tako dober kot …

Edino, kar se ne bo nikoli spremenilo, je Bog. Vse drugo se lahko spremeni.

Če pa nimate upanja, da se bo vaše stanje spremenilo, potem sprememba najbrž ne bo prišla. Saj veste, da čustveno prenašamo toliko težkih stvari, ki nam jih resnično ne bi bilo treba trpeti, če bi naslonili svoje zaupanje v Boga in se nehali ozirati na vse razmere, ki jih ne moremo nadzorovati.

Ponujam dobro novico: Lahko se veselite življenja, če se odločite tako! Resnično morate verjeti, da je Božja volja za vas, da okušate nenehno radost. Potem se morate odločiti, da vstopite v to radost, ki je bistvena za vaše telesno, miselno, čustveno in duhovno zdravje.

Bog se ne spreminja, lahko pa spremeni vas, če Mu le dovolite.

Kratka molitev

Bog, včasih se mi zdi, da se moje razmere nikoli ne bodo spremenile, a vem, da jih Ti lahko spremeniš in da Ti lahko spremeniš tudi mene. Odločil/-a sem se, da sprejmem Tvojo radost in Ti zaupam, da spremeniš moje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon