Bog vas odobrava

Bog vas odobrava

Gospod naj te blagoslovi, varuje in vodi; Gospod naj razjasni svoj obraz nad teboj, te razsvetli in naj ti bo milostljiv (prijazen, usmiljen in naklonjen); Gospod naj dvigne svoje [odobravajoče] obličje nadte in ti podeli mir. (4 Mojzes 6,24–26)

Ljudem (in nad njimi) moramo govoriti besede potrditve. Ponovno moramo obuditi ta blagoslov iz Četrte Mojzesove knjige 6,24–26: Gospod naj te blagoslovi, varuje in vodi; Gospod naj razjasni svoj obraz nad teboj, te razsvetli in naj ti bo milostljiv (prijazen, usmiljen in naklonjen); Gospod naj dvigne svoje [odobravajoče] obličje nadte in ti podeli mir.

Z drugimi besedami, Bog se vam smehlja. Razmislite o tem. Kadarkoli se komu nasmehnete, mu s tem sporočate: “Odobravam te. Sprejemam te. Dober si.”

Bog vas ne le odobrava, ampak se smehlja nad vami. Ljubi vas! To morate dojeti in si globoko zakoreniniti v srce, da vam tega nikoli nič ne more iztrgati iz vas.

Ko ste ukoreninjeni v Božji ljubezni, vam bo pomagal, da boste stali v veri in da boste začeli živeti v poslušnosti Njemu. Ne morete pa Ga prehiteti in poskušati opravljati dobrih del po svoje. Poznati morate Besedo, zato da veste, kdo ste v Kristusu.

V Psalmu 18,20 je David rekel: “… Bog ima veselje nad menoj.” David ni bil popoln, a je vedel, da se ga Bog veseli. Bog je zadovoljen tudi z vami. Spustite to resnico globoko v svojo notranjost. Smehlja se nad vami in vas zelo ljubi. Bog vas odobrava.


Kratka molitev

Gospod, tako sem hvaležen, ker me ljubiš in me odobravaš. Hvala, ker se mi smehljaš nad menoj. Tvoja ljubezen je spremenila moje življenje. Vem, da bo tako še naprej, ko rastem v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon