Bog ve, da ne moremo biti popolni

Ne, kakor da bi že dosegel [ta ideal, vzor] ali prišel do popolnosti, vendar pa se trudim, da bi to osvojil (dosegel), ker je tudi mene osvojil (dosegel) Kristus Jezus (Mesija). (Filipljanom 3,12)

Veliko ljudi se tako boji narediti napako, da ne naredi ničesar. Namesto tega posedajo in sprašujejo: »Kaj pa, če se motim? Kaj, če zgrešim Boga?«

Veste, kaj mi je Bog nekoč povedal? Rekel mi je: »Če me zgrešiš, te bom poiskal.«

Če se zaradi nečesa sprašujemo in nismo prepričani, kje smo, lahko le dvignemo roke k Njemu in rečemo: »Jezus, pridi in mi razjasni. Zmeden sem. Mislim, da sem se napačno odločil.«

Bog ve, da ne moremo biti popolni, zato je poslal svojega Sina kot popolno žrtev za nas. Zdaj se prebijamo naprej proti točki popolnosti. Apostol Pavel v Pismu Filipljanom 3 govori, da se izteguje proti temu, kar je pred njim, in pozablja, kar je za njim.

Bog vas kliče, da se iztegujete proti temu, kar je pred vami. Ne živite več v strahu pred napakami, saj vsakdo dela napake, pika. Bog vas ne prosi, da ne delate napak. Kliče vas, da vztrajate, da zaupate Njegovemu vodstvu. Prosi vas, da Ga kličete. Ne živite v strahu pred svojo nepopolnostjo. Živite z vero v Božji popoln načrt za vas.

Kratka molitev

Bog, ne želim živeti ohromljen od strahu pred svojo nepopolnostjo in napakami. Pomagaj mi, da ostanem osredotočen nate. Vem, da kadarkoli Te pokličem, mi boš pomagal vztrajati, se prebijati naprej do točke popolnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon