Bog ve, kaj potrebujete

Bog ve, kaj potrebujete

Vrnite se v trdnjavo [varnosti in napredka], ujetniki upanja. Že danes izjavljam, da bom podvojil vašo nekdanjo blaginjo. (Zaharija 9,12)

Nekega dne sem bila čustveno prizadeta zaradi nečesa, kar se je zgodilo. Takrat so z Davom in menoj ravnali nepošteno in krivično, in zaradi tega mi je bilo hudo. Bila sem na letalu in odločila sem se, da bom brala Sveto pismo. Odprla sem ga pri preroku Zahariju 9,12, današnji vrstici, in zdelo se mi je, da so besede kar skočile s strani name.

Ko sem gledala to vrstico, se je moja vera dvignila na novo raven. Brez kančka dvoma sem vedela, da Bog govori prav meni glede tistega dogodka. Vedela sem, da če ne bom obupala, če bom imela pravo naravnanost, bom doživela dan, ko mi bo Bog dvojno povrnil, kar mi je bilo v tisti situaciji odvzeto.

Skoraj leto dni kasneje po tistem dogodku, je Bog naredil nekaj izrednega. Pokazal je, da je zvest svoji obljubi, ko je dvojno povrnil, kar nama je bilo nepravično vzeto. In On je to povrnil preko istih ljudi, ki so z nama grdo ravnali!

Sveti Duh točno ve, kaj potrebujete. Tisti dan sem odprla Sveto pismo v pričakovanju, da mi bo govoril in mi pomagal v moji stiski. On pa je presegel moje največje upanje, ko me ni le tolažil, ampak je obljubil, da bo povrnil izgubljeno. Ta svetopisemska vrstica – in vse druge – je obljuba tudi za vas; Bog sam vam jo izreka.

Kadar potrebujete tolažbo ali usmeritev za življenje, vas spodbujam, da greste k Božji besedi. Resnično vsebuje vse odgovore, ki jih potrebujemo za vsako življenjsko situacijo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vam bo dal dvojni blagoslov za pretekle težave.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon