Bogu všečni nameni

Preišči me [temeljito], o Bog, spoznaj moje srce, preizkusi me in spoznaj moje misli! (Psalm 139,23)

Ko smo bili pred leti v finančni stiski, je moja vera v prodor začela pešati in zlomila sem se pred Gospodom. Nekaj časa sem jokala in klicala, potem pa sem se po Božji milosti odločila in izrekla: »Bog, do dneva, ko bom umrla, bom dajala desetino in daritve, ne glede na to, ali bom videla sad dajanja ali ne!«

Z vsem srcem verjamem, da je bil to zame preizkus, da bi videla, zakaj zares dajem. Gospod je hotel razkriti, ali imam prave, Bogu všečne namene. Če bi dajala samo zato, da bi nekaj dobila, bi sebično preračunljivo nekaj pričakovala od Boga.

Veliko je učenj in pridig, ki pravijo: »Naredite to, da boste prejeli ono.« Ampak kaj pa čisto srce, ki pravi: »Želim narediti, kar je prav, samo zato, ker je prav in s tem proslaviti Boga.«

Rotim vas, da danes iskreno preiščete svoje namene in preverite, ali niso sebični. Odločite se za iskreno, zavzeto predanost, s katero boste služili Gospodu s pravimi razlogi.

Kratka molitev

Sveti Duh, preišči moje srce in razkrij moje resnične namene in namere. Če niso Bogu všeč na kateremkoli področju, mi jih pokaži in mi jih pomagaj spremeniti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon