Božja beseda je dobro zdravilo

Poslal je svojo besedo in jih ozdravil, potegnil jih je iz njihovih jam in jih rešil uničenja. (Psalm 107,20)

Mnogi delajo napako, ker zamenjajo vero v ozdravljenje z dejanskim jemanjem Božjega zdravila – Njegove Besede. Trdijo: »Verjamem v ozdravljenje«, a ne uporabljajo oziroma se ne posvetijo Besedi. Nam lahko zdravilo koristi, če ga ne jemljemo?

Božja Beseda je Njegovo zdravilo – je ozdravljajoče sredstvo, prav tako kot so običajna zdravila ozdravljajoča sredstva ali pripomočki. Drugače povedano, zdravilo sámo vsebuje sposobnost, da doseže ozdravljenje. V Božji besedi so značilne sposobnosti, življenje, nadarjenost in narava; vse to prinaša ozdravljenje v vaše telo.

Kako torej jemljete zdravilo? Samo kadar se Božja beseda ukorenini v vašem srcu in ostane tam, sproži ozdravljenje telesa. Zgolj razumsko spoznanje ni dovolj. Beseda mora prodreti v vaš um in srce, ko meditirate (jo globoko premišljujete) – prebirate, poslušate, razmišljate in vedno znova in znova premlevate v svojih mislih – takrat sproži ozdravljenje v telo. Ko Beseda resnično prodre v vaše srce, lahko prinese ozdravljenje vsemu telesu. Dopustite Božji besedi, da seže globoko v vaše srce.

Kratka molitev

Bog, odločil/-a se, da bom premišljeval/-a Tvojo ozdravljajočo Besedo. Ko bo Tvoja Beseda globoko v mojem srcu, bo Tvoje ozdravljenje napolnilo moje telo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon