Božja nadnaravna naklonjenost

Gospod deli uboštvo in bogastvo, ponižuje, pa tudi povišuje. (1 Samuel 2,7)

Obstaja razlika med naravno in nadnaravno naklonjenostjo. Naravno naklonjenost si moramo prislužiti, nadnaravna pa je milostno, prijazno, razkošno Božje darilo.

Zgornja vrstica pravi, da Gospod deli uboštvo in bogastvo, ponižuje, pa tudi povišuje. Popoln zgled tega najdemo v Esterinem življenju. Bog jo je dvignil iz neprepoznavnosti in nepomembnosti, da je postala kraljica celotne dežele. On ji je dal naklonjenost pri vsakomer, s komer se je srečala, vključno pri kralju.

Ester je to naklonjenost uporabila, da bi rešila sebe in svoj narod pred zlobnim Hamanom, ki je načrtoval poboj. Morda se je bala iti h kralju in ga prositi, naj posreduje, ampak Estera je vedela, da ima Božjo naklonjenost in tako je v popolnem zaupanju Vanj to naredila.

Tako kot Ester bi tudi mi morali živeti s tako svobodo, ki prihaja iz Božje naklonjenosti. Kljub okoliščinam, ki pridejo v vaše življenje, verjemite Bogu za nadnaravno naklonjenost.

Kljub temu, kako brezupno so videti stvari, vas Bog lahko dvigne. Če je vaše življenje v Njegovih rokah, potem Gospodova luč sveti na vas.

Kratka molitev

Gospod, ne zanašam se na naravno naklonjenost. Raje želim živeti v Tvoji nadnaravni naklonjenosti. Ker je moje življenje v Tvojih rokah, vem, da me Ti lahko dvigneš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon