Čigav glas poslušate?

Čigav glas poslušate?

Pozivam vas, bratje in vas rotim pri [vsem] Božjem usmiljenju, darujte [odloč(il)no posvetite] svoja telesa [izročite vse svoje ude in sposobnosti] v živo, sveto (predano, posvečeno) in Bogu všečno žrtev. (Rimljanom 12,1)

Da bi ubogali današnjo vrstico, se moramo odločiti, da damo Gospodu »svoje ude in sposobnosti«. Z drugimi besedami: darujemo Mu svoje telo, um, darove in čustva. Moramo biti previdni, ne dovolimo hudiču, da uporabi naš um. Človeški um je njegovo najljubše bojišče; ves dan bo streljal misli na nas, take misli, ki preglasijo glas Boga, če se odločimo, da bomo prisluhnili hudiču. Misli, ki nam jih pošilja, so običajno pretkane, zvite, pretanjene, zavajajoče in varljive, zato jim zlahka verjamemo. Laže nam, nas obtožuje in nam pripoveduje vse, s čimer misli, da nam bo lahko ukradel veselje, nas oropal miru in povzročil, da se bomo počutili osramočene, krive in nevredne. Naš um polni z brezbožnimi mislimi o drugih ljudeh. Ne moremo mu preprečiti, da bi nam pošiljal misli, vendar pa se jim lahko zoperstavimo v moči Jezusa Kristusa. Potem lahko namerno obrnemo svoje misli na Boga in na stvari, ki nam jih On govori.

Iskreno povem, da pridejo dnevi, ko moram zavreči ducat misli ravno v času, ki ga potrebujem za ličenje! A hvala Bogu, ker vem, kako se to naredi. Tudi vi to lahko naredite. Razmišljajte na tak način: dva glasova se borita za vašo pozornost. Lahko se usmerite na enega ali na drugega. Odločite se, da prisluhnete glasu Boga in da razmišljate o stvareh, ki vam jih pove, ne pa o tem, kar vam govori sovražnik. Ko polnimo svoje misli s pravimi stvarmi, napačne ne bodo imele prostora in ne bodo mogle vstopiti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dajte svoj um Bogu in bodite pozorni na misli, ki vam jih On govori.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon