Dajte Bogu samega sebe

Časti GOSPODA s svojimi sredstvi in imetjem [iz poštenega dela] in s prvinami vseh svojih pridelkov (prihodkov). Tako bodo tvoje shrambe (žitnice) polne (do izobilja) hrane, tvoje kadi bodo prekipevale od mošta. (Pregovori 3,9–10)

Mnogi radi sprejemajo od Boga, niso pa pripravljeni dati Bogu samih sebe. Resnično je dobro za vse nas, da pogosto presojamo svoje življenje in stanje svojega srca. To nam pomaga, da ostanemo osredotočeni na Boga, pripravljeni dajati in delati vse, kar nam On polaga na srce. Pridejo obdobja, ko se moramo znova predati in zavezati, da bomo dajalci, da bomo vlagali sebe, svoj čas in svoj denar v Božje delo.

Ne dovolite, da vas hudič zaradi dajanja straši. Jezus nas opozarja, naj ne bomo zaradi ničesar zaskrbljeni in vznemirjeni, ker Bog pozna naše potrebe in nam je obljubil, da bo skrbel za nas (gl. Matej 6,25–34).

Pregovori 3,9–10 pravijo: “Časti Gospoda s svojimi sredstvi in imetjem [iz poštenega dela] in s prvinami vseh svojih pridelkov.  Tako bodo tvoje shrambe polne hrane, tvoje kadi bodo prekipevale od mošta.” Kadar daste Bogu sami sebe (kar ste in kar imate), bo On zvest in bo skrbel za vas.

Podarite se Bogu. Podarite vse, kar ste, vse, kar upate, da boste, vse svoje sanje, vizije, upanja in želje. Naj bo vse to Njegovo in On bo pokazal in dokazal svojo moč skozi vaše življenje.

Kratka molitev

Gospod, danes Ti dajem samega sebe: svoje roke, svoja usta, svoje misli, svoje telo, svoj denar in svoj čas. Vse, kar imam, je Tvoje. Danes želim izpolnjevati Tvojo voljo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon