Dajte Mu svoj pepel

Kakor daleč je vzhod od zahoda, tako daleč od nas odrine naše pregrehe.  (Psalm 103,12)

Ko dovolimo Očetu, da vzame našo godljo, ima sposobnost, da jo obrne v čudež; naše napake uporabi v naše dobro, če Mu le zaupamo.

Izaija 61,3 pravi, da nam bo dal lepoto (venec) namesto pepela. Opazila sem, da se mnogi ljudje želijo oklepati svojega pepela, ogorkov preteklosti kot opomnikov lastnih hib in polomij. Spodbujam vas, da spustite pepel in posezite po nečem novem.

Preveč ljudi živi v preteklosti. Imajo občutek, da nikoli ne bodo dobili druge priložnosti. Potrebujete drugo priložnost? Prosite Boga za drugo priložnost, za tretjo, četrto ali peto – karkoli potrebujete. Bog je poln milosti in je potrpežljiv. Njegova dobrota nikoli ne mine in se ne konča. Sveto pismo pravi, da je odstranil vaše pregrehe od vas, zato se vam jih ni treba več oklepati.

Jezus je prišel, da dvigne bremena. Toda vi morate biti voljni, da jih spustite in da verjamete, da je On večji od vaših napak. Še danes Mu dajte svoj pepel.

Kratka molitev

Gospod, vem, da mi oklepanje preteklosti ne prinaša nič dobrega. Ljubeče stojiš pred menoj in mi ponujaš novo priložnost, zato spuščam svoj pepel. Dajem ga Tebi. Navdušen sem, ker bom videl, kako ga boš obrnil v lepoto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon