Dan za dnem umirajmo sebi

Pri ponosu, ki ga imam v Kristusu Jezusu, našem Gospodu, nad vami, bratje, zagotavljam, da dan za dnem umiram [vsak dan gledam smrt in umiram sebi]. (1 Korimčanom 15,31)

Sebičnost ni priučeno vedenje – rojeni smo z njo. Ko pa sprejmemo Jezusa kot svojega Odrešenika, pride On sam prebivat v našega duha; in ko se učimo »umirati sebi« in slediti vodstvu Svetega Duha, potem lahko premagamo sebičnost. Morda nikoli ne bo v celoti odšla, ampak Véliki, ki živi v nas, nam jo pomaga premagovati dan za dnem (gl. Galačanom 5,16).

Nisem še povsem premagala sebičnosti in dvomim, da jo je kdo drug. Celo apostol Pavel, eden izmed največjih kristjanov, ki je kdajkoli živel, je imel težave pri tem. Zanj je bilo učenje nesebičnosti potovanje, prav tako kot je za vse druge. Rekel je, da mora vsak dan »umirati sebi«.

Poklicani smo v enako življenje, saj ne moremo živeti sebično, hkrati pa pričakovati, da bomo nekaj spremenili. Prav vsak dan moramo umirati sebi. Običajno to ni lahko, ampak Bog nam bo vedno dajal svojo milost, da bomo delali, kar je prav, kadar se zanašamo Nanj. In v resnici je nesebično življenje boljša pot do več pravičnosti, miru in veselja vsak dan!

Kratka molitev

Gospod, nisem popoln/-a, ampak vem, da lahko vsak dan umiram sebi, ko mi daješ moč za to. Pokaži mi, kako naj premagujem sebičnost, da boš Ti lahko živel skozi mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon