Delamo korake

Delamo korake

Koraki [dobrega] moža so vodeni in trdni zaradi Gospoda, ki se veseli njegove poti [in On je zaposlen z vsakim njegovim korakom]. Tudi če pade, ne obleži (ni povsem potrt), kajti Gospod ga prime za roko, da ga podpre. (Psalm 37,23–24)

Bog je zaposlen (se ukvarja) z vsakim našim korakom! To pomeni, da nikoli nismo sami. Ko pademo, nam pomaga vstati in nas spodbuja, da ponovno gremo naprej. Prav vsak naredi nekaj napak, ko se uči, kako ga Bog vodi, a zapomnite si, da je Bog vedel zanje, še preden ste jih storili. Bog ni presenečen, ko nam spodrsne in zgrešimo. Resnično je Bog vsak dan našega življenja zapisal v svojo knjigo, še preden so se dnevi sploh začeli vrstiti (gl. Psalm 139,16). Ne pozabite, Bog se vas veseli in se zaposluje z vsakim vašim korakom. Če padete, vas bo dvignil.

Vsi véliki možje in žene, ki jih spoštujemo in občudujemo v Svetem pismu in skozi zgodovino, so storili napake. Bog nas ni izbral zato, ker smo popolni, ampak zato, da se preko nas izkaže močnega. Pravzaprav je namenoma izbral šibke, preproste in zaničevane v svetu, da bi presenetil vsakogar in pokazal svojo veličino (gl. 1 Korinčanom 1,28–29). Ne sprejmite pritiska, ki vam ga hoče sovražnik nadeti, da morate biti popolni in ne smete nikoli narediti napake. Vsak dan se potrudite po svojih najboljših močeh in zaupajte Bogu, da bo naredil vse ostalo! Ne bojte se svojih napak, ampak se odločite, da se boste iz njih nekaj naučili. Naj vse vaše napake postanejo šolnina za to, česa ne smete nikoli več ponoviti!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne bojte se, Bog je z vami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon