Dosezimo Božji način

Dosezimo Božji način

Svoje poti (načine), Gospod, mi pokaži in svojih steza me nauči. (PSALM 25,4)

Večina nas je srečnih, ko dobimo, kar smo si želeli. Taka je človeška narava. Ko pa hodimo z Bogom tako, kot bi morali, izpolnjevanje lastnih želja ni več tako pomembno. Prednost dobijo druge stvari, kot so: iskanje Božje volje za lastno življenje, poslušanje Njegovega glasu, ko stojimo pred odločitvami, in poslušnost Njegovemu vodstvu v vsakem trenutku.

Nekoč sva z Davom v trgovini opazila sliko in jaz sem jo želela kupiti. Dave je mislil, da je ne potrebujeva, zato je izbruhnila moja tiha razdražljivost. Preprosto sem utihnila, ker sem bila tako jezna.

»Si v redu?« me je vprašal Dave.

»V redu. Krasno sem, čisto dobro,« sem odgovorila z usti, medtem ko sem razmišljala: »Vedno me poskušaš usmerjati, kaj naj naredim. Me ne moreš pustiti pri miru, da bi naredila, kar sama hočem? Bla, bla, bla …«

Še kakšno uro sem kuhala mulo. Poskusila sem manipulirati z Davom. Vedela sem, da bi mi zaradi svojega mirnega, flegmatičnega značaja raje popustil, kot da bi se pričkal z menoj. Bila sem premalo zrela v Gospodu, da bi razumela, da je moje obnašanje nemogoče in ne ugaja Bogu.

Začela sem pritiskati na Dava, da bi kupila sliko, in končno sva jo. Ko sem jo doma obesila, mi je Sveti Duh rekel: »Veš, v bistvu nisi zmagala. Sicer si dobila sliko, ki si jo želela, a v resnici si izgubila, ker nisi ravnala na moj način.«

Edini način, da zmagamo v življenju, je, da delamo na Božji način. Potem smo, čeprav ne dobimo, kar smo želeli, zelo zadovoljni, saj vemo, da smo ubogali Božji glas – in to presega zadovoljstvo, ki ga prinaša kakršnokoli imetje ali možen dosežek.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko Božji način postane vaš način, ste na dobri poti k velikemu miru in veselju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon