Dovolite, da vas Bog vodi v življenje

Dovolite, da vas Bog vodi v življenje

… Predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje … (5 Mojzes 30,19)

V Evangeliju po Janezu 16,8 je Jezus rekel, da bo Sveti Duh »prepričal svet in mu dokazal, pričeval« glede greha in pravičnosti. Nikoli ni rekel, da bo Sveti Duh prinesel obsodbo. Rekel, je da bo »pričeval … glede greha in pravičnosti.«

Sveti Duh razodeva posledice greha in posledice pravičnosti, tako da ljudje lahko razumejo in se odločijo, kateri poti naj sledijo. Potegne jasno ločnico med tem, kar je prav, in tem, kar je narobe, med blagoslovom in prekletstvom, med življenjem in smrtjo. Tako lahko prosimo Boga, naj nam pomaga izbrati življenje.

Ljudje, ki živijo v grehu, imajo klavrno, bedno življenje. Občasno naletim na ljudi, ki sem jih spoznala pred leti in jih nisem videla ža daljši čas. Nekateri izmed teh ne živijo za Boga; grob, robat življenjski slog, ki so ga izbrali, jih je zaznamoval. Njihove slabe, žalostne, grenke odločitve so vidne; zaradi greha so potrti in pogosto so videti starejši, kot v resnici so. So nesrečni, nezadovoljni, pogosto zagrenjeni, ker njihovo življenje ni dobro. Niso spoznali, da je njihovo življenje neposredna posledica njihovih slabih odločitev.

Posledice greha so vidne povsod. Precej jasno se izriše ločnica med tistimi, ki imajo radi Boga in Mu služijo, in tistimi, ki ne. Bog se zavzema za nas in nas prosi, da sklepamo prave odločitve, take, ki nas bodo vodile v življenje, kakršnega je načrtoval za nas, in kakršnega se veselimo. Pred vsakim od nas sta dve poti: široka pot, ki vodi v greh in uničenje, ter ozka pot, ki vodi v življenje (gl. Matej 7,13–14). Spodbujam vas, da danes in vsak dan izberete življenje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dobre odločitve postanejo dobro življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon