Dovolite si razbremenitev

Peli bodo o Gospodovih poteh in radostno praznovali Njegova mogočna dela, kajti velika je Gospodova slava. (Psalm 138,5)

Včasih sem bila prezahtevna, pretoga, prenapeta. Zahtevna sem bila glede obnašanja in videza svojih otrok. Zahtevna sem bila glede tega, kako je videti hiša, kako sem videti sama in kaj mislijo ljudje o nas. Zahtevna sem bila, ko sem poskušala spremeniti moža v nekaj, kar sem sama mislila, da mora biti. V resnici se ne morem spomniti ničesar, kjer nisem bila zahtevna. Kaj sem morala storiti? Sama sebi sem morala dovoliti, da se razbremenim, olajšam, sprostim!

Nisem vedela, kako naj Bogu zaupam vsakodnevno življenje. Skoraj v ničemer nisem imela ravnovesja. Nisem še spoznala, da potrebujemo praznovanje, veselje in zadovoljstvo – brez tega ne moremo biti duhovno, miselno, čustveno ali fizično zdravi! V resnici je praznovanje tako pomembno, da je Bog poskrbel, da je vpisano v Sveto pismo. Dobesedno nam je zapovedal praznovati.

Najboljše darilo, ki ga lahko poklonite svoji družini in svetu, je vaš zdravi jaz – in ne morete biti zdravi, če ne praznujete, da ste stalni, prijetni del svojega življenja. Danes spremenite celotno vzdušje s praznovanjem. Dovolite si, da se razbremenite in razvedrite!

Kratka molitev

Sveti Duh, ne dovoli mi, da sem prezahteven/-na in tog/-a. Spomni me, da samemu/-a sebi dovolim razbremenitev in vsak dan praznujem Tvojo dobroto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon