Doživite Božji mir, ko živite v sedanjosti

Doživite Božji mir, ko živite v sedanjosti

“To sem vam povedal, da bi imeli mir v meni. Na svetu boste imeli stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet premagal.” (Janez 16,33)

Mirna in spokojna naravnanost sta neprecenljivi. To je drža, ki sporoča: “Zaupam Bogu.” In to mogočno nagovarja ljudi.

Toda potrebujemo čas, osredotočenost in Božjo milost, da ohranimo mir.

Prepogosto smo zaradi okoliščin napeti. Morda ste preobremenjeni z delom, morda vam primanjkuje denarja ali pa se ne razumete z ljubljeno osebo.

Da premagamo to napetost, moramo udejanjati mir, ki nam ga je priskrbela Kristusova zmagujoča moč.

Kako lahko razvijemo stalen mir?  Eden izmed načinov je, da se naučimo živeti v sedanjem trenutku. Veliko časa lahko zapravimo, ko razmišljamo o preteklosti ali smo zaskrbljeni za prihodnost, vendar ne bomo mogli ničesar doseči, dokler ne bomo osredotočeni na sedanjost.

Sveto pismo pravi, da nam Bog naklanja milost prav za vsak dan posebej. Verjamem, da je Božja milost moč, ki nas opremi in nam omogoča, da delamo to, kar moramo narediti – in On jo velikodušno daje, kolikor je potrebujemo.

Vsak dan si moramo reči: “Bog mi je danes podaril nov dan. Radoval in veselil se ga bom.”

Če se naučite zaupati Bogu za sedanjost in sprejmete Njegovo milost, kolikor je potrebujete, lahko postanete zares umirjena oseba – in to je izjemno.


Kratka molitev

Gospod, vem da si premagal prav vsako oviro, zato Te prosim, da mi pomagaš živeti v miru, ki si ga Ti priskrbel zame. Pokaži mi, kako naj Ti zaupam za sedanjost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon